Premiär för Nya e-sportstore

2014.10.31

E-sport har på senare tid växt explosionsartat och dataspelsturneringar tv-sänds, teamen tjänar miljoner och mediebevakningen är massiv. Dagstidningar och nyhetssajter har egna avdelningar, tv-kanaler, reportage för E-sport och nu öppnas nya specialinriktade e-handelsbutiken "esportstore"

– "Vi är alla stora esportsfanatiker och märkte att det fanns en hög efterfrågan av produkter kring lagen. Esportstore riktar sig direkt mot gamers som älskar att ta del av gaming och esport, både aktivt och passivt. Alla som handlar av oss är även med och stödjer sina favoritlag", säger Johan Granlund, VD och grundare för MAXFPS och Esportstore.

Esportsmarknaden har utvecklats väldigt snabbt under kort tid. Hela tiden pågår det matcher och turneringar i diverse spel där man kan se entusiaster från hela världen stå och heja på sina favoritlag med matchande kläder och flaggor. Vissa turneringar drar mer folk än vad traditionella sportturneringar gör och har multimiljonbelopp i prispotten. Samtidigt växer även marknaden för fan-produkter. MAXFPS specialinriktade internationella e-handelsbutik ”esportstore” är en webbutik som säljer lagkläder (fanware) och esportsrelaterade produkter till fans över hela världen. Tekniken bakom står Carismar Softare för.

– "Vi är väldigt stolta att vi fick i uppdrag att lansera esportstore som ett internationellt koncept, det är jättekul att svenska aktörer tar marknadsandelar på den internationella marknaden" säger Johan Carlmark, VD för Carismar Software.

www.esportstore.com