Ove Rytters träningstest för 40-plussare

2010.10.29

Carismar fick i uppdrag av DONE och Ove Rytter att utveckla en iPhone-applikation för Oves nya bok, Träning för män 40+. Med applikationen kan användaren göra ett träningstest för att se sin biologiska ålder.

Ove Rytter har under årtionden varit en av Sveriges ledande träningsprofiler och startat flera magasin som B & K Sports Magazine, BODY, Fitness Magazine och Dagens Träningsindustri. Ove är även organisatören bakom FF, Fitnessfestivalen, och har på sin sportsliga meritlista bland annat ett SM-guld i judo.

När Ove skulle släppa sin bok, Träning för män 40+, anlitades Carismar för att utveckla en iPhone-applikation där man kan testa sin biologiska ålder, det vill säga få ett svar på vilken form man befinner sig i. Det finns 25-åringar som är i samma form som en otränad 50-åring, samtidigt som det finns folk som Ove, en 50-åring som är i samma form som en VÄLTRÄNAD 25-åring.

Appen finns för gratis nedladdning via Appstore. Testet tar cirka 15 minuter och bör utföras på ett gym eftersom man behöver en del enklare utrustning. Ladda ned appen och kolla vilken form du är i – kanske blir det startskottet till att plocka upp träningen igen eller börja för första gången i ditt liv. Sedan kan du dela med dig av ditt resultat på Facebook och Twitter och jämföra med dina vänner.

Träningsboken riktar sig, som titeln avslöjar, till män över 40 år och är även den väldigt läsvärd och illustrativ. Laddar du ned appen kan du även hitta mer information om boken samt se en kortare film med Ove och hans kommentarer om träning och boksläppet.

Ladda ner appen genom att klicka på länken:
http://itunes.apple.com/us/app/ove-rytter-40-traningstest/id384387499?mt=8

Läs mer om Ove Rytter och "Träning för män 40+":
http://www.overytter.se