Microsoft Certified Partner

2011.01.10

Som Microsoft Certified Partner utvecklar vi primärt i Microsofts miljö Visual Studio och med utvecklingsspråket ASP.NET C#. Certifieringen är en del av vårt arbete för att kunna leverera högkvalitativa, optimerade, stabila och kreativa system. I vårt utvecklingsteam har vi ett antal Microsoft Certified Professionals och Microsoft Certified Technology Specialists.

Interna resurser
Carismar arbetar nästan uteslutande med vårt egna interna utvecklingsteam som sitter på plats ”in-house” på vårt kontor i Stockholm. Vi kan även vid behov stärka teamet genom det gedigna nätverk av resurser som vi har arbetat upp under många år. Vi kan då lyfta in ytterligare kompetens eller resurser men merparten av våra uppdrag löser vi helt internt. Vi besitter kompetens inom exempelvis systemarkitektur och -design, ASP.NET C#, MS SQL, databaser, webbdesign, webbutveckling, e-handel, CMS, EPiServer, iPhone, iPad, Android, Java, Flash, banners, hosting och drift.

Outsourcing?
Vi får ofta förfrågningar om att ”outsourca” vår egen utveckling till andra länder, men avböjer konsekvent. Faktum är att en av våra största inkomstkällor har blivit att städa upp, bygga om eller vidareutveckla system åt desperata företag vars projekt har gått i graven på grund av outsourcing. Att städa upp dessa snedsteg blir ofta en ganska dyr och tidskrävande historia. Det kan vara både svårt och komplext att driva it-projekt – om man dessutom måste göra det med ett team som inte talar samma språk och som befinner sig i en annan tidszon så blir kommunikationen därefter.

Nyckeln till framgång är att kunden själv kan sitta ned på plats med projektledare, arkitekter, designers och programmerare för att beskriva önskemål och tycka till.