Carismar HIT-bolag för 2:a året i rad

2014.10.29

Computer Sweden gör varje år en genomgående granskning av alla Sveriges IT bolag, de gräver i årsredovisningar, vänder och vrider, går igenom siffror, jämför produkter, allt för att tillslut komma fram till de 50 häftigaste, coolaste och bästa IT bolagen i Sverige. Computer Sweden kallar dessa bolag för ”HIT-bolag”, vilket står för;

H – Hajp
I – Innovation
T – Tillväxt


Och för andra åter i rad placeras Carismar Software på listan vilket vi såklart är väldigt tacksamma och stolta över. Vi kan även konstatera att en rad uppköp gjorts bland bolagen från förra årets lista. Bland annat har Cisco lagt beslag på Tail –f systems, amerikanska Solarwinds köpte upp Pingdom och Teliasonera köpte upp Ipeer så det är mycket som händer i branschen och Carismar med övriga aktörer går en spännande framtid till mötes.

Computer Swedens motivering till utmärkelsen lyder;

Inriktning. Startade 2004. Utvecklar e-handelsplattform med en mycket genomarbetad sökordsoptimering och där även sociala medier är integrerat i plattformen. Bolaget har också börjat arbeta mer med att analysera hastigheten och integrerar det i sin plattform. Skälet är att kunder lämnar sajter som är för långsamma.

Teknik. Arbetar mycket med utveckling av plattformen. Senaste generationen är ett år gammal, men de släpper nya versioner kontinuerligt. Tekniker och lösningar för e-handel är hett, med tanke på tillväxten för marknaden. Allt fler fysiska butiker kompletterar sina verksamheter med e-handel.

Hajp. Omskrivna i Computer Sweden och även i dagspress. Har varit med på olika listor över snabbväxande företag.


Länk till Artikeln