Zoovillage

Kunderna kommer få en helt annan köpupplevelse, som hela tiden följer en röd tråd. Det kommer att bli enklare, tydligare och smartare att genomföra köp. Nu kan vi också fokusera mer på våra handlare, produkterna och försäljningen - Isabelle Winberg

 • 1

  Utmaningen

  Då Zoovillage utvecklat sitt eget system under 18 år hade de hårt inarbetade rutiner och specialfunktioner vilket deras nya system behövde hantera och anpassas för. De hade även stora trafikmängder och högt ställda krav från high-end klädmärken. En migrering från deras gamla system till deras nya, samt bibehållen Googlerankning var en stor utmaning och ställde höga krav på Carismar.

 • 2

  Konceptet

  Enkelhet! Att ge kunderna en helt ny köpupplevelse, och som hela tiden följer en röd tråd. Att förenkla, förtydliga, och att kunna genomföra ett köp på ett smartare sätt.

 • 3

  Resultatet

  En snygg, snabb, responsiv butik som fungerar både på datorer, plattor och mobiler. Med en enkel navigering, filtrering och ett kraftfullt sök hittar besökarna snabbt rätt produkter i Zoovillages stora sortiment och får en bättre köpupplevelse.

Zoovillage

Historik / Om Zoovillage

Zoovillage grundades redan 1998, vilket gör dem till pionjärer och en av Sveriges, och världens, mest etablerade e-handlare. Bolaget grundades av Pekka Östman och var ett av många så kallade dotcom-bolag, efter några extremt expansiva år med investeringar från riskkapitalister kom som alla vet en rekyl och ett stålbad för hela internet-branschen. I detta turbulenta skede, där en stor del av bolagen gick under klev Branco Percovic in i Zoovillage och i samarbete med Pekka skapade en framgångssaga, och förändrade en hel bransch. Han drev tillsammans med Pekka upp Zoovillage och visade att det var möjligt att både generera en kraftig omsättningsökning och samtidigt leverera stora vinster. Idag drivs Zoovillage av Branco, Pekka och Isabelle och ett 20-tal anställda.

Då Zoovillage var tidigt ute byggde de en egen plattform och site för sin e-handel, denna har de sedan utvecklat och vidareutvecklat under 18 års tid. Dels så fanns det inga alternativ 1998 när Zoovillage startade, dels så kan ett bolag genom att bygga själva få systemet exakt så som de vill ha det. Nackdelen är att det blir dyrt, väldigt väldigt dyrt. Att hela tiden lägga resurser på löpande underhåll och hålla jämna steg med konkurrenter tar resurser vilka annars skulle kunna läggas på att skapa konkurrensfördelar.

Carismar bistod under ett par år Zoovillage med rena utvecklingsresurser men 2015 togs beslutet att lämna sitt gamla system och flytta över hela verksamheten till Carismars plattform. Carismar tog fram design, utvecklade specialbyggda funktioner, ledde plattformsbytet, skötte migrering och all implementation. Även hosting och drift sker i Carismars regi.